AKTUELNO

Jutros je član Predsedništva SNS i narodni poslanik, Goran Vesić, gostujući na televiziji Vesti, komentarisao jučerašnju posetu Albina Kurtija na severu Kosova.

Na pitanje novinara da prokomentarše pisanja pojedinih medija da se Kurti tokom jučerašnjeg dana “ušunjao” kako bi posetio sever Kosova, Vesić kaže:

“Kurti je juče demonstrirao kakav je njegov odnos prema severu Kosova.

Ako je već premijer privremenih institucija, onda on treba da dodje u zvaničnu posetu na Kosovu i Metohiji i da priča sa liderima Srba na severu Kosova i Metohije.
Kao što je na primer, mogao da ode i u Goraždevac da položi cveće ubijenoj srpskoj deci.

Sve ovo nam govori o tome, koliko Kurti ne razume šta je politika i posao nekoga ko vodi privremene institucije, a to je da ga prihvate svi gradjani i da rešava njihove probleme.

Da je pravi premijer, on bi otišao u Kosovsku Mitrovicu i razgovarao bi sa Srbima i pokušao bi da reši otvorene pitanja, a ne da ovakvim postupcima stvara još dodatne nove probleme”, rekao je Vesić.

Vesić dodaje da ako Kurti kao premijer, na jednoj teritoriji konkreto koja je deo Srbije, mora da se “ušunja”, tamo gde žive Srbi jer niko nigde ne želi da ga vidi, onda mora da je problem u njemu.

“Želim samo da napravim paralelu izmedju Kurtija koji se kao premijer privremenih institucija “ušunjava” na sever Kosova, i izmedju Beograda u kojem ravnopravno u okviru inicijative “Otvoren Balkan”, razgovaraju Aleksandar Vučić, Edi Rama, ministri spoljnih poslova Turske i Madjarske, premijer Crne Gore, kao i najviši predstavnici Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Na ovom primeru se upravo vidi razlika izmedju Kurtijeve politike i politike Aleksandra Vučića, jaz izmedju budućnosti i prošlosti”, izjavio je Vesić

Vesić dodaje da je Kurti političar prošlosti koji živi od sukoba, jer ne ume na drugačiji način da opstane na vlasti.

Autor: