AKTUELNO

Bivši predsednik Izvršnog veća za Kosovo i Metohiju Zoran Anđelković je istakao da je mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić posetila sever KiM kako bi Srbima koji tamo žive pokazala da država brine o njima.

Anđelković je komentarišući konstataciju Miroslava Aleksića iz Narodne stranke da je ta poseta izgledala kao odlazak u drugu državu reagovao oštro:

- Rekao sam da je budala, nisam imao drugi termin. Imate posetu predsednice Vlade Srbima na severu KiM, a onda pravite predstavu oko toga kako je ušla, da li sa nalepnicom ili bez nalepnice, a ja znam da je ušla bez - naveo je Anđelković.

Podsetio je da je Brnabić tamo oslala poruku mira i prenela da se Srbija zalaže da će učiniti sve da se obezbede mir i stabilnost, tolerancija i sigurnost i da će se nastaviti ulaganje u srpskim sredinama.

- Imate sve to, a onda pravite emisiju o tome kojim je kolima ušla i da li su imale nalepnicu. To radite kada ne želite ništa korisno svom narodu - naveo je Anđelković.

Osvrnuo se i na navode da je Brnabić posetila glasače SNS:

- Ako niste posetili Radu Trajković niste posetili 100 odsto Srba? Građani koje je Brnabić posetila, nisu glasači SNS. Podsetiću vas da oni nisu dobili priliku kod Kurtija da glasaju - rekao je Anđelković

Naglasio je da je Brnabić otišla da poseti građane Srbije i da im pokaže da država brine o njima i u vreme kada je strašan pritisak na našu državu.