AKTUELNO

Za sestre Valentinu (11) i Anđelu (12) Ivanov koje sa bolesnim roditeljima žive u teškoj nemaštini u planinskom predelu nadomak Vlasine, u mestu Drajinci, uskoro stiže pomoć!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici u Predsedništvu, čim su pročitali ovu tužnu priču odlučili su da pomognu. Prema našim saznanjima, vest o devojčicama, Valentini i Anđeli, koje u teškoj nemaštini žive sa bolesnim roditeljima u mestu Drajinci nadomak Vlasine, duboko je potresla predsednika Vučića i njegove saradnike.

Foto: Facebook.com/Tamara Misirlić

Vučić je, kako saznajemo u Predsedništvu, odlučio da i lično pomogne ovim devojčicama, dok će sve nadležne državne institucije, ali i organi lokalne samouprave, učiniti sve da pronađu trajno rešenje za njihove probleme.

Podsetimo, mlada humanitarka Tamara Misirlić sa svojom ekipom posetila je Valentinu i Anđelu koje žive na rubu egzistencije u oronuloj kući usred šume. Da stvar bude gora do njihove kuće ne postoji ni put.

- Zimi je najteže, mnogo nam je hladno - kroz suze govori Valentina koja ima samo jednu želju.

Foto: Facebook.com/Tamara Misirlić

Njihov otac Ivan je invalid, a majka Snežana ima psihičke probleme. Žive od skromne socijalne pomoći i dečijeg dodatka.

- Bedno živimo, bolesni smo, pijemo lekove - kazali su u glas Ivan i Snežana.

U kući koja se samo nije srušila ove devojčice žive težak život, a nemaju ni delić onoga što imaju njihovi vršnjaci.

- Sve čega se čovek dohvati u njihovoj kući je dotrajalo i nefunkcionalno, devojčice se kupaju u koritu, nemaju čak ni svoje krevete - kazala je Tamara na društvenim mrežama.

Foto: Facebook.com/Tamara Misirlić

RAČUN ZA DONACIJE:

200-3453980101008-90 Fondacija "Tamara Misirlić" Svrha uplate: Pomoć Valentini i Anđeli

Devizni račun: RS35200345398010198860 SWIFT/BIC: SBPORSBG

Autor: