AKTUELNO

Nakon našeg dugotrajnog truda za realizaciju, drugog po redu, letovanja za decu iz enklava sa Kosova i Metohije u junskoj turi, naši prijatelji i braća iz Crne Gore su prepoznali koliko to njima znači i organizovali sedmodnevno letovanje za septembarsku grupu od stotinu mališana.

Septembarsku grupu čine školarci uzrasta od 11 do 14 god a dolaze iz Crkvene Vodice, Plemetine, Babinog Mosta, Gračanice, Kusca, Ropotova Korminjana, Pančela i Lapljeg sela.

Kao i prethodna dva puta, naša organizacija HO “Srpska solidarnost” je začetnik ideje i ovoga puta, i spona u realizaciji projekta. Sve to ne bi bilo moguće bez usrdne pomoći, truda i podrške NVU “Božuri” iz Berana, domaćina iz Igala a to su Hotel “Play”, Institut “Dr Sima Milošević”, Opštine Herceg Novi, Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije a naročito se zahvaljujemo našem bratu Ivanu Mandiću iz Herceg Novog koji je sa svojim prijateljima pružio bezrezervnu podršku ne štedeći ni sebe ni svoje vreme kako bi sve proteklo u najboljem redu i na najvišem nivou.

Foto: Arhiva Srpske Solidarnosti

Jedno od lepših dešavanja ovde na primorju je i boravak dece koji su članovi Dečjeg amaterskog pozorišta “Janićije Popović” iz Gračanice koje će besplatno odigrati predstavu za građane Herceg Novog.

Neizostavne će biti raznorazne aktivnosti za decu koje su domaćini organizovali, uključujući vožnje brodićem, avantura park, fudbalsku utakmicu između dece sa KiM i njihovih vršnjaka iz Igala.

„Nadamo se da će se i ova grupa vratiti presrećna i prepuna utisaka kao i njihovi drugari koji su boravili na moru u junu“, rekao nam je Branko Antić iz Srpske solidarnosti.

Autor: