AKTUELNO

Napad albanskih medija pod kontrolom Aljbina Kurtija na maloletnu decu potpredsednika Srpske lista Milana Radoičića je nastavak progona i crtanje mete na čelo nevine i nedužne dece što je protivzakonito i nedopustivo, ističe se u saopštenju Srpske liste.

Nakon svih laži, kleveta i montiranih procesa protiv našeg potpredsednika Radoičića sada su Prištini meta čak i maloletna i nevina deca zato što nose prezime Radoičić, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, očigledno kada su u pitanju srpska deca za albanske medije ne važe ni novinarski kodeksi, niti etika ni poštovanje prava deteta.

- Najstrašnije od svega što niko od nadležnih organa nije reagovao na ovaj brutalni napad. Ostali su nemi i policija, i tužilaštvo ali i novinarska udruženja, Nezavisna komisija za medije, kao i međunarodne i nevladine organizacije koje se predstavljaju kao borci za poštovanje ljudskih prava - piše ub saopštenju, pa se dodaje:

- Srpska lista pruža podršku porodici Radoičić, posebno nedužnoj deci i zahteva da se odgovorni za ovaj sramni i kukavički tekst kazne od strane nadležnih organa a medij koji je ugrozio mir, sigurnost i spokoj dece odmah pozove na odgovornost i zabrani - zaključuje se.

Autor: