AKTUELNO

Namera Prištine i Dželala Svečle da Srbe ubede da se svojevoljno odreknu srpskih dokumenata i registarskih oznaka je osuđena na neuspeh, jer srpski narod na Kosovu i Metohiji nikada neće slušati Aljbina Kurtija pa makar snimao i igrane filmove, već isključivo svog predsednika Aleksandra Vučića kome bezrezervno veruje, saopštila je Srpska lista.

- Brutalnim lažima, da predsednik Vučić crta nekome metu na čelo, kako je izjavio Dželal Svečla je pokušaj da se prikrije neuspeh Prištine da sprovedu u delo plan i ukinu srpske registarske oznake. Nepoverenje prema Vladi u Prištini i neposlušnost Srba na severu je očigledna i to nikakve pretnje, laži i spinovi Dželala Svečle neće promeniti - navodi se u saopštenju.

Ipak, pitamo se kako to Svečla planira da oduzme 9000 vozila na severu Kosova i Metohije, i da li je svestan da je pravo raspolaganja privatnom svojinom neprikosnoveno.

Na kraju, želimo da izrazimo sumnju, tj da nas ne bi iznenadilo da je kod pomenutog lica u opštini Leposavić požar podmetnuo on sam pod nagovorom nekoga iz Prištine kome je u interesu da Svečli da razlog da napadne predsednika Vučića i opravda nikakav odziv građana za preregistraciju vozila, poručuju iz Srpske liste.