AKTUELNO

Poslanici Skupštine Srbije iz redova naprednjaka oštro su reagovali na navode lidera Narodne stranke Vuka Jeremića koji je Aleksandra Vučića nazvao sprksim Jeljcinom i poručili su mu da "prestane sa lažima i sačuva dostojanstvo".

- Sa toliko štete nanete našoj zemlji, zbog čega mu se Albanci i danas zahvaljuju, ne bi trebalo sedeći da pominje Vučića, koji je od takvih lešinara spasio Srbiju, a kamoli ovako da lupeta i laže. Mada i kada bi ustao, delovalo bi da i dalje sedi - napisala je poslanica Milica Nikolić na Tviteru.

Reagovala je i Jelena Obradović.

- Dok je u vreme ovog izdajnika, Srbija dohvatila dno ekonomskog ambisa, a pljačkaška rasprodaja svih državnih firmi ličila na partiju pokera u kome je gladan narod ostajao na ulici praznih džepova, on je u skupocenim hotelima nazdravljao propadanju državnih i nacionalnih interesa - napisala je Obradović na Tviteru.

Na Jeremićeve navode se osvrnula i Olja Petrović, koja se pita kako je moguće da i dalje neko veruje ovom čoveku.

- Jeremićeve laži: 2018. Vučić će priznati Kosovo, neće sresti sa Angelom Merkel, 3 dana posle se sreo, Vučić je pio pivo sa Kurtijem, a zapravo je bio sa ćerkom, nije govorio pre izbora da će Vučić 3. aprila uvesti sankcije…Zar neko i dalje veruje nešto ovom čoveku? - napisla je Petrović na Tviteru.

- Jel me oči varaju, ili savremeni Vuk Branković priča o rasturanju preduzeća i predaji nacionalnih interesa? Podsećanja radi, uništili su ih na stotine i ljude ostavili na ulici, a srpske interese prodali kao na pijaci, pa ih Albanci i dan danas slave. Uzalud vam trud, junaci... - navela je Ana Beloica.

Reagovao je i Zoran Tomić, podsetivši da je Vuk Jeremić čovek koji se prodao strancima za čašu viskija i debeli tompus.

- Ajde Vuče ne lupetaj gluposti više, sačuvaj i ono malo dostojanstva koje ti je ostalo. Tebe na izborima pobedio fiktivni lik, a najveći uspeh ti je glupo pitanje pred MSP, zbog čega te Albanci i dan danas slave! - napisao je Tomić.