AKTUELNO

Veliki broj građana Severne Mitrovice i sa celog severa okupio se kako bi dočekao premijerku Srbije Anu Brnabić, koja danas boravi na Kosovu i Metohiji.

Foto: Foto/Kosovo Online

Brnabić će tokom svoje jednodnevne posete obici Duhovnu akdemiju, IT centar, manastir Banjsku, porodicu Radosavljević u Leposaviću kao i vinariju Lakićević u selu Kutnje.

Foto: Foto/Kosovo Online

Atmosfera je praznična, a među brojnim okupljenim su i politički predstavnici Srba. Takođe, primetno je pojačano prisustvo policije.

Foto: Foto/Kosovo Online

Među okupljenima mnogi nose transparente sa natpisima "naša premijerka Ana Brnabić", "Premijerko hvala za svaku školu, put"...

Foto: Foto/Kosovo Online

Na Jarinju posebne bezbednosne provere uoči dolaska Ane Brnabić

Na Jarinju je jutros pojačano prisustvo kosovske policije, a kako navodi Reporteri prisutan je i kontradiverzioni tim K-9, koji učestvuje u proveri područja uoči najavljene posete predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić opštinama na severu Kosova. Reporteri prenosi i da poseta premijerke Republike Srbije Ane Brnabić Kosovu ima za cilj da pošalje "poruke za očuvanje mira i stabilnosti, što je jedini način da se ostvari opstanak Srba na Kosovu“.