AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće danas na Kosovu i tom prilikom obići će Severnu Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Zajedno sa predsednicom Vlade, Kosovo će posetiti i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Premijerka će posetu započeti u Kosovskoj Mitrovici gde će obići prvi multimedijalni centar na severu Kosova, kao i Duhovnu akademiju.

Nakon toga predviđena je poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan.

U opštini Leposavić, predsednica Vlade popodne će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Republike Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Posetu opštini Leposavić, Brnabić će završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

"Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je pre par dana rekao da narod na severu Kosova i Metohije " sa nestrpljenjem očekuje da vidi našu predsednicu".