AKTUELNO

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan kaže da rat u Ukrajini nije počeo pre 190 i nešto dana, već pre nešto malo više od 11.700 dana - na Maksimiru u Hrvatskoj i samo se proširio.

- Isti neprijatelj koji je finansirao naciste na Maksimiru i Ustaše i strane plaćenike koje je slao u Hrvatsku, taj isti neprijatelj poimenice je finansirao i Azov i strane plaćenike koji su tamo poslati. Kada je navodno završen rat kod nas, a nikada nije, od 1995. više od 3.000 Srba je zarobljeno, procesuirano pred raznim lažnim sudovima i oko 600 osuđeno za ratne zločine - rekao je Vasiljković gostujući u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić.

On ocenio da je izuzetno opasno ostavljati deci lažnu statistiku gde su Srbi bilo zločinci, iako je nad našim narodom načinjen genocid.

Kapetan Dragan kaže da je svaki proces protiv tih nevinih Srba je zločin i nada se da će se ta denacifikacija proširiti izvan Ukrajine.

- Nadam se da ćemo jednog dana biti dovoljno jaki da procesuiramo te zločine - rekao je Vasiljković.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinar Dejan Anđus je ukazao da treba povratiti pojedine nacionalne ciljeve.

- Tu je i put Srbije u Evropu, tu mislim na formalno članstvo u EU, ni jedna investicija sa zapada ne bi došla u zemlju u kojoj je neizvesnost ili koja vodi antizapadnu politiku. Ako gledamo Otvoreni Balkan kao jednu od ključnih inicijativa ka putu Srbije da zaštiti svoje interese, vidimo saradnu sa zemljama koje su zapadno orjentisane - ukazao je Anđus.

Pitanje je kako zaštiti nacionalne ciljeve i ispraviti istorijske nepravde, a istovremeno se pridružiti Evropi i svetu i voditi mirnu politiku. Ili će ta vrteška trajati ili će se doći do nekog senzacionalnog rešenja