AKTUELNO

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin prisustvovao je predizbornom skupu Socijalističke partije Srpske u Banja Luci i poručio da Srbi moraju da postanu jedinstven politički narod koji o svim političkim pitanjima i idejama isto misli. Lider PS-a istakao je da se lično zalaže da svaki Srbin gde god da se rodi i živi mora da dobije srpsko državljanstvo.

"Srbi jesu jedno i moraju biti jedno i zato se iskreno zalažem za to da svaki Srbin gde god da se rodi može i mora da dobije srpsko državljanstvo, ali ne zato da bi ispraznili Republiku Srpsku, već zato da bi Srbiju uveli u Republiku Srpsku", poručio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin obraćajući se članovima i simpatizerima SPS-a u Banja Luci.

Foto: Foto/Pokret socijalista

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin istakao je da Srbi imaju pravo da budu jedinstven politički narod, baš kao što to jesu i svi drugi narodi u svetu, Evropi i regionu.

Foto: Foto/Pokret socijalista

"Srbi imaju pravo da budu jedinstven politički narod, radili su to i činili svi drugi narodi u svetu, u Evropi, u našem okruženju, pa zašto onda mi ne bi bili ti koji ćemo se objediniti, koji ćemo se okupiti. Čvrsto verujem da je proces ujedinjenja počeo i ništa ga ne može zaustaviti. Prirodna potreba Srba da žive jedni sa drugima nije nešto što se može zabraniti", poručio je lider PS-a Aleksandar Vulin istakavši da o Srpskoj niko ne brine kao Srbija niti Srbiju bilo ko voli više od njene Srpske.

Foto: Foto/Pokret socijalista

"Ne verujte u obećanja stranaca kad vas budu tapšali po ramenima tražeći da se odreknete od Republike Srpske, ne verujte da vas iko može više voleti od brata i sestre Srbina i Srpkinje, ne verujte da vas iko može više čuvati i o vama brinuti nego vaša Srbija baš kao što ja znam da niko Srbiju ne voli kao što je voli njena Republika Srpska", poručio je lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin na skupu SPS-a u Banja Luci koji je dobio ogromne aplauze pristalica Socijalističke partije Srpske.

Foto: Foto/Pokret socijalista

Predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak istakao je na skupu svoje partije u Banja Luci da su SPS i PS bratske partije i da patriotska i nacionalno odgovorna levica treba da se ujedini i objedini, baš kao što svi Srbi gde god da žive treba da postanu jedinstven politički narod.

Foto: Foto/Pokret socijalista

Selak se zahvalio lideru PS-a Aleksandru Vulinu na upornoj i beskompromisnoj borbi za očuvanje nacionalnih interesa celokupnog srpskog naroda istakavši da je SPS partija koja je zagledana u svoju maticu Srbiju.

Video: Pokret socijalista