AKTUELNO

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić posetiće Kosovo i Metohiju u ponedeljak, 5. septembra, gde će obići Kosovski Mitrovicu, Zvečan i Leposavić i razgovarati sa tamošnjim stanovništvom.

Šta poseta premijerke Ane Brnabić severu Kosova i Metohije znači, pitali smo građane Kosovske Mitrovice i Leposavića koji su, obradovani posetom, rekli da je to dokaz da je država Srbija uz svoj narod na KiM.

Građani Kosovske Mitrovice su naglasili da je ova poseta premijerke vetar u leđa za njih i da su odlučniji u nameri da ostanu i opstanu na teritoriji Kosova i Metohije.

"Smatram da je dolazak Ane Brnabić na Kosovo i Metohiju veliki vetar u leđa za sve koji žive ovde, na KiM, zbog aktuelne situacije koja je napeta poslednjih meseci i mislim da to govori kako su i predsednik Srbije i država Srbija uz nas i kako narod treba da se bori za ono što je njihovo i da ostane ovde", kaže jedna mlada stanovnica Kosovske Mitrovice.

"Mislim da je poseta premijerke Ane Brnabić severu Kosmeta veoma bitna, posebno za nas mlade, daje nam vetar u leđa da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima. Samim tim što ona dolazi znači da mi nismo sami, da je država Srbija uz nas i jedva čekamo da ugostimo premijerku", naveo je mladić iz Kosovske Mitrovice.

Građani Leposavića su ohrabreni posetom premijerke Ane Brnabić i ističu da je to dokaz da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

"Posle ovih događaja koji su se desili u prethodnom periodu i potpisivanja sporazuma sa vlastima u Prištini, dolazak premijerke Srbije je veliko ohrabrenje za nas i uverava nas da Srbija ne napušta Kosovo, nego smo i dalje njen sastavni deo."

"Za ovaj narod ovde mnogo znači poseta premijerke Srbije, to nam daje veliko ohrabrenje i nadu, da ostanemo svoj na svome, da ostanemo ovde gde smo se rodili, živeli , gde smo se školovali, radili. To je za nas nešto veliko. Nadamo se da će uspeti u ovim daljim pregovorima da se reši i ostala situacija, kako sa prelazom, tako i sa tablicama."

"Mi ovde, među sobom, možemo da se slažemo i ne slažemo, ali poseta jednog visokog zvaničnika je veoma bitna za nas. Nadam se da će ubuduće Srbija ovde u što većoj meri da ostane i opstane i da podrži nas, mlade porodične ljude sa decom da ostanu ovde", rekao je za našu televiziju jedan mladi otac iz Leposavića.