AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskim medijima zbog uvreda na račun predsednika Aleksandra Vučića, upućenih povodom organizovanja Sajma vina u Beogradu u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Vulin je poručio da je hrvatska politika prema Srbiji "mešavina kompleksa i nečiste savesti" i da se to "ne menja".

"Nošeni brojnim kompleksima, Hrvati su sebe oduvek smatrali superiornim u odnosu na Srbe. Ovo mišljenje su posebno obrazlagali bivši Srbi i sveže pokatoličeni Hrvati. Jedan od dokaza hrvatske veličine bila je i proizvodnja vina. Aleksandar Vučić se usudio da Hrvatima pokaže da se i u proizvodnji vina stvari menjaju i to u korist Srbije. Najveći sajam vinarstva na Balkanu nije organizovan u Hrvatskoj, već u Srbiji. Broj izlagača i kvalitet izloženih vina u Beogradu bi bio sam po sebi dovoljan da probudi sve hrvatske komplekse, ali kada se pojavi i Aleksandar Vučić, onda se mržnja prema Srbima i Vučiću ne može sakriti. Vučiću nisu oprostili što je unuk ustaške žrtve, a neće im biti lako ni da zaborave da osim što ih je ostavio iza sebe u razvoju vojske i stopi privrednog rasta, sada je počeo da preuzima primat i u vinarstvu", poručuje ministar Vulin i dodaje:

"Hrvatska politika prema Srbiji je mešavina kompleksa i nečiste savesti i to se ne menja. Povod izlivanja mržnje je nekada podsećanje na ustaške zločine, nekada želja predsednika Aleksandra Vučića da obiđe Jasenovac, nekada podizanje optužnice protiv pilota ubica srpske dece, a nekada sajam vina. U svakom slučaju, mržnja prema Srbima i prema Aleksandru Vučiću je gora od pijanstva, pijanstvo prođe, ustaška mržnja - nikada".

Autor: