AKTUELNO

Vlada mora da odgovori na sva pitanja i da ih uspešno reši, najbitnije je imati najbolji program u skladu sa izazovima koji nas očekuju, rekao je za Pink Darko Glišić, predsednik izvršnog odbora SNS.

Glišić je rekao da Srbija mora u svim okolnostima u kojima se trenutno nalazimo da traži svoj put, put koji će garantovati stabilnost i mir za građane.

- Vlada mora da odgovori na sve izazove i da ih uspešno reši. Mandatar treba da nam kaže kako je zamislio svoj kabinet, odnosno na koji način i kojim rešenjima želi da politiku plan i program na najbolji mogući način implementira u skladu sa izazovima koji nas očekuju – rekao je Glišić.

Glišić je rekao da treba apelovati na štednju, ali da veruje da će država uspeti da se izbori za potpuno normalno funkcionisanje i normalan život.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Srbija se okrenula sama sebi, vodi računa o svojim interesima, dodaje da poštujemo i istok i zapad, ali da su ipak interesi građana Srbije na prvom mestu.

- Ne zaostajemo ni po jednom pitanju, ne stoji ni jedan projekat, ni jedna stavka iz programa ekonomskog razvoja nije odložena, sve nastavlja da funkcioniše. Za razliku od drugih koji su situaciju u svetu koristili kao izgovor da ne rade ništa, Srbija je pokazala da želi da radi i da se razvija – rekao je Glišić.

On je istakao da od velikih fraza i velikih reči nismo nikada imali koristi.

Foto: TV Pink Printscreen

Glišić je rekao da je posao mandatara da izađe i saopšti imena ministara, dodaje da je siguran da Anaba Brnabić ima apsolutnu podršku u okviru stranke i da će imati podršku da će i sve ono što predloži naići na podršku u Vladi.

- Nikome nije zagarantovano ni jedno mesto, ostaje tek da vidimo ko će biti na kojoj poziciji, nećemo o tome da spekulišemo – rekao je Glišić.

Komentarišući inicijativu Otvoreni Balkan, Glišić je rekao da je to primer kako odgovorni ljudi rade i funkcionišu, a da oni koji su neodgovorni i misle da ih rat održava na vlasti, gledaju samo kako da naprave nemire i sukobe.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kurti misli da će nametanjem straha da ostane što duže na poziciji koju ima, zastrašujući naš narod dole, ali naša politika je sasvim drugačija – rekao je Glišić.

Autor: