AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da da to što Alјbin Kurti po ceo dan snima video materijale na srpskom jeziku, a Dželјalј Svečlјa se pod okrilјem noći slika za društvene mreže na severu Kosova i Metohije, neće sakriti činjenicu da je Priština na pragu energetskog kolapsa, uz restrikciju 90 odsto potrošača na dnevnom nivou i do 7 sati.

- Upravo da bi sakrio katastrofalno stanje po pitanju energetike, Kurti na dan početka sprovođenja dogovora nastavlјa da preti ukidanjem KM registrarskih tablica. Poručujem Kurtiju da kao što smo sačuvali srpske lične karte na Kosovu i Metohiji, izborićemo se i za KM registarske tablice - rekao je petković i dodao:

- Više ni Albanci ne nasedaju na Kurtijevu antisrpsku histeriju kojom bi da prikrije svoje nesposobno rukovođenje energetskom krizom, zato što lјudi na Kosovu i Metohiji žele da imaju struju na pragu grejne sezone.

Kako je istakao Petković, obilaskom administrativnih prelaza Svečlјa je mogao da pročita i disklejmer koji mu jasno stavlјa do znanja da od tzv. kosovske "državnosti" nema ni slova, niti će je ikad biti, tako da je sa Brnjaka Svečlјa poneo lekciju po koju je došao.

- Zato neka Kurti i Svečlјa ne pokušavaju da treniraju mišiće na severu Kosova i Metohije jer time samo pokazuju koliko su im snage skromne, a dometi još manji. Posebno u kontekstu pokušaja Prištine da kriminalizacije sever, preteći bez osnova, dokaza i argumenata hapšenjem potredsednika Srpske liste Milana Radoičića. Ako je mislio Svečlјa da će na taj način da uplaši Srbe, grdno se prevario - rekao je Petković i dodao:

- Dok se Priština grčevito trudi da sakrije svoje loše rezultate i smišlјa pakosti, u Beogradu se danas, u okviru inicijative "Otvorenog Balkana" otvara najveća vinska manifestacija u ovom delu Evrope kojom pokazujemo vrednosti saradnje, ekonomskog povezivanja, a to su u Prištini nepoznate reči.

#Petar Petković