AKTUELNO

Najbitnije da smo postigli određene dogovore oko dokumenata na KiM, nadam se da će se postići i po pitanju registarskih oznaka, rekao je za Pink Andrija Jorgić, direktor "Borbe".

Jorgić je, komentarišući stanje na Kosovu i Metihiji, rekao da je najbitnije da smo postigli određene dogovore oko dokumenata, dodaje da se nada da će i što se tiče registarskih oznaka biti postignut neki dogovor.

- Situacija na Kosovu i Metohiji jeste paljenje vatre pored slame. Oni žele da zastraše srpski narod. Kurtiju nedostaje u njegovoj priči da zaokruži stvar sa severom kosova bez Srba. U narednom periodu predstoji nam obazriva situacija - rekao je Jorgić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, naše stanovništvo tamo zna sa kim živi, dodaje da treba da iznađemo način da srpsko stanovništvo što bolje funkcioniše tamo.

Borko Kašanski, urednik Srpskog Telegrafa, rekao je da dogovor mora biti postignut, dodaje da neki kompromis jeste jedino moguće rešenje.

- Nadam se da će NATO da pokaže ozbiljnost, oni su sada na velikom ispitu. Siguran sam da će se nekako neki kompromis pronaći - rekao je Kačanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Jorgić je rekao da je minimum nacionalnog interesa očuvanje Kosova i Metohije u okviru Srbije. Dodaje da je to nešto oko čega treba da se okupimo.

Kada je u pitanju Evro prajd, kačanski je rekao da je ta parada zabranjivana 11 puta za 12 godina u vreme onih koji se danas najviše bune što je odložena.

Jorgić dodaje da upravo to govori da njima cilj i nije sama parada, već destabilizacija zemlje i prilika u njoj.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zašto parada nije organizovana na nekom drugom mestu. Beograd se trudi i na kraju krajeva prihvatio je tu kandidaturu. Niko nije rekao da će ovo večno da se otkazuje, radi se o tomoe da mora da se dogodi u bolje vreme - rekao je Jorgić.

Autor: