AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je na navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u kojima je istakla da izjave ministra diplomatije Rusije Lavrova nisu prijateljske i da dodatno otežavaju položaj Srbije po pitanju sukoba u Ukrajini.

- Sergej Lavrov je prijatelj Srbije, taj greh mu ne praštaju posebno neki od ministara, ili kako je danas moderno reći ministarki u Vladi Srbije. Lavrov se kritikuje da srpsko neuvođenje sankcija Rusiji tumači kao podršku sukobu u Ukrajini, ali nikako da neko citira njegovu izjavu. Laž se ponavlja i ponavlja i ni jedan demanti ili bar zdrav razum nije dovoljan da laž prestane.

- Čak ni demanti Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije nije dovoljan. Izjave Lavrova u kojoj zloupotrebljava Srbiju nema, ali zato ima puno izjava prijatelja ministarke u kojima se traži da Srbija prizna takozvano Kosovo, da se odrekne Republike Srpske ili da Srbija prizna genocid u Srebrenici, da napravi Vladu po meri ambasadora, održi gej paradu uprkos odlukama nadležnih organa.Takvih izjava ima, ali nema ljutitih reakcija ministarke, njen gnev je, ipak, rezervisan samo za prijatelje Srbije - izjavio je Vulin.

Autor: