AKTUELNO

Novinari su pretežno dolazili na konferencije da bi postavili pitanje i odgovore preneli svojim čitaocima ili gledaocima, a danas, čini se da dolaze kako bi definisali određeni narativ i kako bi isprovocirali sagovornika, rekao je za Pink, marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

- Danas imamo česte naslove da je taj i taj novinar uspeo da iznervira predsednika. Oni idu na pravljenje incidenta, kako bi se, ako bi dobili neku reakciju pretvorili u navodnu žrtvu režima i borce protiv Vučića. Gubi se razlika izmeđupolitičkog aktiviste i novinara, to postaje teren na koji određeni dolaze da drže politički miting - rekao je Krstić.

Foto: TV Pink Printscreen

Urednik portala Kosovo online Miloš Garić, rekao je da pojedini mediji u Srbiji, kao i određene grupe novinara žele da se nametnu kao autoritativni i sposobni da postavljaju standarde i navodno brane visoke vrednosti demokratizma, i koji daju sebi za pravo da ruše standarde i svode novinarstvo u jeftin politički angažman u svrhu političkih ciljeva.

- Oni upravo demonstriraju široku slobodu u ovoj zemlji, iako im to nije prvobitna namera. Mi smo sada došli u situaciju da, ne samo što imamo ogromnih problema koje dolaze iz objektivnih regionalnih i svetskih okolnosti, moramo da se borimo i sa onim koji dolaze iznutra - rekao je Garić.

Foto: TV Pink Printscreen

Krstić kaže da novinari na konferenciju dolaze da ispričaju svoju priču, da održe mini miting, bez obzira na odgovore koje dobijaju od predsednika.

- To je definicija laži, oni svakoga dana puštaju laži sve sa nadom da će te laži da se prime u narodu i da će da prođu - rekao je Krstić.

Krstić kaže da je demanti posle slabiji, jer oni, dodaje, nastavljaju sa svijim lažima bez obzira na to.

Foto: TV Pink Printscreen

Garić kaže da se nalazimo u sred specijalnog rata, gde smo pod žestokim pritiscima sa svih strana, i u jeku svega toga, dodaje, imamo to da se preko određenih društvenih grupa i medija stvara u Srbiji ambijent uz pomoć koga žele da postignu efekat koji nisu uspeli da sprovedu drugim metodama.

Autor: