AKTUELNO

Predsednik Srbije uručio je ministru spoljnih poslova Kube Brunu Eduardu Rodrigesu Parilji Orden srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Kube.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je ministru spoljnih poslova Kube Brunu Eduardu Rodrigesu Parilji Orden srpske zastave prvog stepena, za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijeteljskih odnosa Srbije i Kube.

Posle sastanka, predsednik Srbije i kubanski ministar obratili su se medijima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neizmerna mi je čast i posebno zadovoljstvo što odlikujem ministra Parilju - rekao je Vučić, pa dodao:

Želeo bih da istaknem da je i Fidel Kastro nosilac ordena koji svedoči o velikom prijateljstvu dveju zemalja. Uveren sam da će ova poseta Bruna Rodrigeza uticati na nastavak saradnje naših zemalja.

Kako je Vučić dodao, Srbija će ostajati i opstajati na pozicijama uvođenja sankcija Kubi.

Predsednik je potom odlikovao ministra spoljnih poslova Kube, koji se potom i obratio prisutnima.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

- Uvaženi predsedniče Aleksandra Vučiću, dragi moji prijatelji primam ovaj orden sa jednom velikom počasti. Reč je o divnom gestu prijateljstva Vlade i naroda Republike Srbije kanašem narodu i Kubi - rekao je ministar.

Kako je dodao, tragedija koja je 1999. godine bila načinjena Srbiji od strane NATO, Kuba nikada neće zaboraviti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovog puta potvrđujemo da želimo da potvrdimo naše istorijske odnose koje naš narod vezuje - dodao je ministar spoljnih poslova Kube.