AKTUELNO

Mandatarka za sastav Vlade istakla je da je beskrano zahvalna i ponosna što je član SNS.

Treći put zaredom Ana Brnabić je mandatar za sastav Vlade Srbije. Kako za Pink kaže, zahvalna je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na poverenju koje joj je dao, a jedan prvih od prioriteta novog kabineta biće joj prevazilaženje energetske krize. Ističe da i to što joj je mandat na neki način oročen na dve godine, pokazuje da Srpskoj naprednoj stranci nisu važne funkcije, već timski rad.

Foto: TV Pink Printscreen

- Postoji samo jedan detalj koji je presudio između Miloša Vučevića i mene, a to je da se nalazimo u izuzetno teškim okolnostimo, živimo u teškoj krizi, a pred nama je još teža situacija. Zato nije trenutak da Miloš uči kako Vlada funkcioniše, već da dobije vrlo važnu poziciju potpredsednika, kroz koju će naučiti sve o njenom funkcionisanju, a kako bi posle preuzeo rukovođenje Vladom. Mislim da je to najbolje za Srbiju – izjavila je Brnabić za Pink.

Još jednom je istakla da je beskrano zahvalna i ponosna što je član SNS, stranke koja je pokazala jedinstvo, stabilnost i odgovornost, kao i to da funkcije nisu važne, već samo Srbija.