AKTUELNO

Srpske organizacije iz regiona i dijaspore izrazile su punu podršku državnoj politici Srbije i naporima koje državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem čini da se očuvaju mir i stabilnost u regionu.

Zabrinuti zbog provokacija i bezbednosne nestabilnosti kojima su izloženi pripadnici srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, kao i zbog činjenice da privremene institucije u Prištini čine sve kako bi onemogućile normalan život Srbima na Кosovu i Metohiji, srpske organizacije iz regiona i dijaspore donele su zajedničku izjavu gde su izrazili punu podršku državnoj politici Srbije i naporima koje državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem čini da se očuvaju mir i stabilnost u regionu.

Ovim činom poslali su i podršku Srbima na Кosovu i Metohiji, moleći se da u ovim surovim okolnostima izdrže, da sačuvaju mir, svoje porodice i vekovna ognjišta – istakli su u zajedničkoj izjavi predstavnici organizacija srpskog naroda iz Crne Gore, Rumunije, Mađarske, Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Severne Makedonije, Nemačke, Italije i Francuske.

- Danas je više nego ikad potrebno da pokažemo jedinstvo i podržimo borbu naše zemlje na čelu sa predsednikom Vučićem za srpski narod na Кosovu i Metohiji! Pozdravljamo i napore koje je Srbija učinila i da se pokrenu aktivnosti u okviru inicijative Otvoreni Balkan. Posebno smo zahvalni našoj Srbiji na podršci u oblasti ekonomskog osnaživanja i očuvanja kulture, istorije i tradicije srpskog naroda gde god on živeo – istakao je jedan od potpisnika izjave, predsednik Saveza Srba iz Slovenije Vladimir Кokanović.