AKTUELNO

Posle druge runde razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kasno sinoć, nadam se da smo na dobrom putu, izjavio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Nakon što su kasno sinoć on i specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar sa predsednikom Vučićem razgovarali drugi put tokom jučerašnjeg dana, Lajčak je na Tviteru napisao da ceni iskreni trud predsednika Srbije da podrži evropsko rešenje.

Lajčak je dodao da će razgovori biti nastavljeni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa Lajčakom i Eskobarom, oglasio se sinoć putem svog naloga na Instagramu.

- Petnaest minuta je posle ponoći. Upravo smo ispratili naše goste – Lajčaka, Eskobara, Hila, Žiofrea... Nastavićemo razgovore i verujem da ćemo moći u danima koji su pred nama da makar za mali deo postignemo neko kompromisno rešenje, pošto je jasno da oko tablica i nekih većih pitanja do takvog rešenja ne može da dođe uopšte - naveo je predsednik Vučić.

On je istakao da "oko tablica i dokumenata teško da ćemo uspeti bilo šta da promenimo".

- Potrebno je mnogo garancija, rada, ali u danima koji su pred nama radićemo vredno da pokušamo da obezbedimo i sačuvamo mir za naš narod, ali i osiguramo budućnost za opstanak Srba na KiM. Nastavićemo da razgovaramo i da pokušamo bar u nekom malom delu da izdejstvujemo bolji položaj - dodao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Autor: