AKTUELNO

Ekipa portala KoSSev zabeležila je danas da su na putu od Kosovske Mitrovice do Jarinja, administravng prelaza između centralne Srbije i Kosova, postavljena tri punkta Kfora, podsetivši da je NATO nedavno saopštio da je Kfor povećao vojno prisustvo uoči 1. septembra, za kada su prištinske vlasti najavile stupanje na snagu mera o prelasku linije.

Jedan punkt Kfora nalazi se nedaleko od krsta u Rudaru, gde se nalazi desetak pripadnika poljskog Kfora i dva kombi vozila.

Poljske jedinice, kako je istakao KoSSev, stacionirane su na ovoj lokaciji od nedavno.

Drugu patrolu pripadnika Kfora ekipa tog portala zatekla je na samom ulazu u Leposavić, nekoliko desetina kilometara dalje od punkta u Rudaru.

Treći punkt Kfora nalazi se na 500 metara od prelaza Jarinje, a KoSSev navodi da su u pitanju su pripadnici američkog Kfora, kao i da su zatekli dva vozila "hamer" uz desetak pripadnika misije.

"Ono u šta smo se uverili na licu mesta tokom današnjeg obilaska dela magistralnog puta Priština-Raška je da su netačni medijski navodi o masovnom i neprestanom patroliranju jedinica Kfora na magistralnom putu Jarinje-Mitrovica", objavio je KoSSev na osnovu informacija njihove ekipe na terenu.

U Kancelariji za informisanje Kfora je za KoSSev 20. avgusta potvrđeno da je Regionalna komanda Istok povećala svoje prisustvo u blizini prelaza Jarinje i Brnjak, i uspostavila nekoliko kontrolnih punktova kod saobraćajnica.

Autor: