AKTUELNO

Bivši američki diplomata kaže da je zabrinut zbog eskalacije po pitanju tablica, i da je uvek protiv jednostrano donetih odluka.

Odgovarajući na pitanja portala Pink.rs o insistiranju navodnog premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija na RKS tablicama i o tome da li ovakva jednostrana odluka može dovesti do eskalacije situacije na KiM, bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je da Kurti treba da izađe sa idejama i kompromisima o kojima bi se razgovaralo pod okriljem Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

- Ne može jedna strana da dobije sve, a druga ništa. Obe strane moraju da podjednako dobiju i izgube – rekao je Grenel za Pink.rs.

Bivši američki diplomata kaže da je zabrinut zbog eskalacije po pitanju tablica, i da je uvek protiv jednostrano donetih odluka.

Foto: Zoom/Printscreen

Bivši američki izaslanik izjavio je da je Kurti odbijao svaku ideju koju su predlagale Sjedinjene Američke Države.

- Podsećanja radi, Aljbin Kurti je odbijao svaku ideju koju su predsednici SAD predlagali Kosovu. Kako demokratski, tako i republikanski predsednici - rekao je Grenel.

- To je prosto činjenica - naveo je on.

Kako je dodao, građani Kosova zaslužuju lidera koji bi sarađivao sa SAD i EU u cilju ekonomskog razvoja i normalizacije.