AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Goran Vesić je govoreći o dijalogu Beograda i Prištine rekao da bi bio iznenađen da danas dođe do nekog dogovora i pozitivnog pomaka.

- Za dijalog je uvek potrebno dvoje, a mi ovde imamo jednu stranu koja uopšte ne želi nikakav dogovor. Imate sa jedne stane predsednika Aleksandra Vučića čija je politika Otvoreni Balkan, dakle saradnja na Balkanu - naveo je Vesić i ukazao da danas postoji paradoks da neko sa ličnom kartom može da dođe iz Tirane u Beograd i iz Beograda u Tiranu, ali ne i u Prištinu.

Naša politika je saradnja, a sa druge Kuritija koji odbija bilo kakvu saradnju. On je izgubio lokalne izbore, selede mu izbori na kojima ne stoji dobro. Kurti ovo radi jer je njegova politika rat, on ne može građanima ponudi bolji životni standard, ni veće plate. Ono na čemu politički preživljava jeste nuđenje rata.

Foto: TV Pink Printscreen

Vesić je istakao da Kuriti vodi unutrašnju politiku kroz ovo što radi sa Beogradom.

- To pokazuju i istraživanja javnog menjenja. Većina kosovskih Albanaca je protiv onoga što radi Kurti, jer žele normalno da žive. Zato je Otvoreni Balkan strašni sud za Kurtija jer se tu pokazuje da Srbi i Albanci mogu da sarađuju - istakao je Vesić.

Kako je rekao, očekuje da Kurti neće imati podršku međunarodne zajednice da spovede svoje planove 1. septembra, te da će to biti jedan od dogovora.