AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa mladim sportistima sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnicima kampa "Srbija te zove 2022".

Vučić je rekao da je program "Srbija te zove" zasnovan na rodoljublju, dodaje da je omogućio druženje i igranje, ali i takmičenje vršnjaka iz Srbije, dijaspore i regiona.

- Hoću da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovom kampu. Trenerima pre svega. Bez njihovog truda ovo ne bi bilo moguće. Iskreno se radujem svakom našem susretu, otadžbina je ta koja spaja jezik i pismo, oni moraju da nas spajaju ma gde živeli na svetu - rekao je Vučić.

Kaže da moramo da znamo gde su nam koreni i gde pripadamo.

- Naša je namera da se uvek vraćate u vaš Beograd i Srbiju, da uvek negde u glavi imate šta je ono što možete da uradite za svoju otadžbinu. Da se vratite i igrate, na primer fudbal ili košarku za svoju Srbiju, da pomognete svojoj zemlji i da se na taj način najbolje osećate - rekao je Vučić.

Kako kaže, gledaće da ubuduće dovedu još više dece, ali i da će gledati i da finansijski olakšaju dolazak.

- Želim da znate da imate iskrenu ljubav ovde u Srbiji - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prijem je organizovan u Palati Srbija, a sportski kamp "Srbija te zove" ove godine okuplja oko 200 mladih iz regiona i sveta, uzrasta od 12 do 15 godina.

Oni su tokom desetodnevnog boravka imali priliku da treniraju, ali i da se takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu, a treninge vode profesionalni sportisti iz Srbije.

Kamp se održao u Domu učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle", a osim sportskih treninga i takmičenja polaznici su mogli da kroz šetnje upoznaju i neke od kulturnih znamenitosti Beograda.

Kamp organizuje Sportsko udruženje "Sportstars", a podržala su ga četiri ministarstva, uz pokroviteljstvo predsednika Aleksandra Vučića.

Autor: