AKTUELNO

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Vračar prikupio je pomoć za porodicu Petrović koju su danas u Njegoševoj 65 iselili sudski izvršitelji, na osnovu pravosnažne odluke suda po privatnom sporu.

- Opštinski odbor SNS Vračar organizovao je danas prikupljanje priloga članova stranke za pomoć Dobrili Petrović, kćerki Snežani i njenoj deci...Prikupljeno je dovoljno sredstava i plaćena je jednogodišnja stanarina za porodicu Petrović koja je tako ponovo dobila krov nad glavom - navedeno je u saopštenju.

Kako kažu i time pokazuju da brinu o svakom gradđninu i u slučajevima kada država ne može da pomogne. U SNS su se osvrnuli i na današnje događaje ispred opštine i protest koji je održan.

- Zapanjeni smo današnjim ponašanjem i licemerjem bivših opštinskih čelnika sa Vračara i Đilasovih saradnika Branimira Kuzmanovića i Bogdana Tatića, koji su protestovali ispred opštine Vračar zloupotrebaljavajući nesreću porodice Petrović - kažu u SNS.

Objašnjavaju da je Kuzmanović godinama kao predsednik opštine odbijao da primi na razgovor Dobrilu Petrović, a opština Vračar, je dok ju je on vodio, 2007. godine, odbila njen zahtev da se umeša u sudski spor i tako je ostavila da se sama bori na sudu za svoja prava.

- Tako su Kuzmanović i Tatić, kao i Demokratska stranka, prvo kumovali problemu u kome su se našla porodica Petrović, a potom bez obraza dolaze da protestuju kao da niko ne zna sta su radili -ukazuje se u saopštenju.

Kažu i da je javnost odavno upoznata da je u Gradskoj opštini koju su vodili Kuzmanović i Tatić nestalo 70 stanova i 5354 kvadratnih metara poslovnog prostora.

- SNS je stranka naroda i uvek ćemo biti na strani običnih ljudi spremni da pomognemo. Više od dve hiljade članova naše stranke koji su se u roku od nekoliko sati odazvali da pomognu pokazali su da je tako - naglašava se u saopštenju.

Nešto ranije danas oglasila je i Dobrila Petrović koja je zahvalila SNS i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći koju je njena porodica dobila, navela da ce godinu dana biti bez briga oko toga gde ce stanovati, ali je i apostrofirala Kuzmanovića i Tatića "kao krivce" za iseljenje jer su, kaze 2007. godine odbili da se opština umeša u sudski proces.

Petrovići su ziveli u stanu kao "zašticeni stanari" a iseljeni su zbog sudske odluke da se u procesu restitucije stan vrati nekadašnjim vlasnicima.

#SNS

'