AKTUELNO

Opozicija je ponovo u Skupštini Srbije. Posle pauze od dve godine zbog bojkota izbora, opozicioni poslanici vratili su se u skupštinske klupe, dok vladajuća Srpska napredna stranka sa partijama manjina ima većinu za formiranje vladajuće koalicije.

Vladimir Marinković, član SNS otkrio je da u ovom mandatu neće imati poziciju narodnog poslanika, i da je pred Vladom Srbije veliki zadatak. Kako je dodao, bitno je i to, kako se ko bori za svoju političku platformu, što će biti problem za opoziciju.

- Sada u parlamentu moraju da se prikažu političke ideje, a oni su do sada samo napadali Vučića. Evo im sada prilike koje ideje imaju - komentarisao je Marinković.

Foto: TV Pink Printscreen

Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije kaže da jedan deo opozicije nije iskoristio šansu da se pokaže i snađe.

- I "dreskod" mora da se prilagodi, imali smo ljude koji su na sednice dolazili u majicama na spavanje. Ja sam to komentarisao pa su me napadali. I opozicija se među sobom bori - priča Kokanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Zoran Milosavljević,naučni saradnik Instituta za političke studije dodao je da je najviše sukoba među opozicijom bilo za mesto podpredsednika parlamenta.

- Kakav predsednik, oko ove pozicije je bilo najviše sukoba. Neki iz pozicije su morali da ih mire... Rekli su im da su sada konačno u parlamentu, na ličnom osnovu su ih savetovali. Oni sami između sebe ne mogu da se dogovore - komentarisao je Milosavljević.

Autor: