AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je danas tri opomene poslanici Dveri Mariji Janjušević i zabranila joj da učestvuje u radu sednice, pošto je nastavila da stoji u sali ispred Maja Gojković i drži Poslovnik i isključuje mikrofon, te joj je izrečena mera udaljenja.

Janjušević je posle izricanja opomena nastavila da stoji u sali ispred Maje Gojković sa Poslovnikom i mobilnim telefonom kojim je snimala sednicu.

Maja Gojković joj je rekla da "se džabe trudi i da je neće izbaciti iz sale" i da je "mlada i nema iskustva".

Pročitajte još: KRSTIĆ za PINK: Opozicija nema ideje, ni program za izbore i zbog toga prave atmosferu antivučićizma! (VIDEO)

Janjušević je u nekoliko navrata isključila mikrofon Maji Gojković i zahtevala od nje da "poštuje Poslovnik".

Gojković je rekla da može "pozvati doktora" za Mariju Janjušević, "ako joj nije dobro" i više puta je zamolila da joj ne prilazi. Istakla je da joj je "oprostila" kada je unela kamen u Skupštinu.

Poslanici su nastavili da govore o zakonima, a Marija Janjušević je i dalje stojala.

Djorđe Vukadinović iz poslaničkog kluba Nova Srbija-Pokret za spas Srbije je pozvao Maju Gojković da prekine sednicu i sazove Kolegijum.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Zvonimir Djokić je rekao da to što rade poslanici Dveri, "vodi u anarhiju" i da "to nije demokratija".

#Dveri

#Skupština

#Skupština Srbije

'