AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pristvovao je sinoć obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane u akciji hrvatske vojske i policije “Oluja” u Novom Sadu. Tom prilikom, predsednik je poslao mnogo snažnih poruka, među kojima je i ona da Srbija, nikada više neće dozvoliti novu "Oluju".

Dr Nenad Stevandić, lider stranke Ujedinjena Srpska, žistakao je da se niko nikada ne zabrine kada se zločin izvrši na Srbima, i još jednom podvukao, da za "Oluju" još uvek niko nije odgovarao.

- Srbi su 1991. izbačeni iz Ustava, a potom su Hrvati želeli da ih izbace sa lica zemlje. Oni su obezbedili antifašistički karakter u srpskim krajevima, a ono što je bitno je to da smo mi kulturom sećanja nastavili da pamtimo, i hvala Bogu pa mi to ne slavimo, jer je tu stradalo mnogo dece i starih - rekao je Stevandić.

Foto: TV Pink Printscreen

Bolje je dokazivanje koje smo sinoć videli, navodi Stevandić.

- Srbija se promenila, u 21. minutu Dnevnika je tada objavljeno da je zauzet Knin, a Srbija danas ne krije svoje muke i tuge. Sve se to promenilo jer je Srbija postala jaka i drugačija zemlja, takva da odvraća od agresije na nas - kaže Stevandić.

Kako Stevandić kaže, Srbija posle dugo godina ima definisane crvene linije.

Aleksandra Tomić, član predsedništva SNS, dodaje da je kultura sećanja na "Oluju" naš istorijski dug.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što smo juče imali prilike da vidimo juče, jeste dokaz da ćutanja više neće biti, i da će se o ovom zločinu govoriti kada god imamo priliku. Činjenice su da je 250.000 ljudi proterano, preko 2.000 ubijeno, i da je pod patronatom Evrope dozvoljeno da se sve ovo desi - rekla je Tomić.

Autor: