AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada u petak ili naredne sedmice usvojiti odluku o radnoj grupi koja treba da pruži logističku podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

- Spremna je radna grupa. Nismo je još usvojili na Vladi. Čekamo još neka mišljenja, zbog resornih ministarstava, ko bi bili najbolji članovi radne grupe. Mislim da će biti na Vladi ili u petak ili sledeće nedelje, rekla je Ana Brnabić novinarima u Palati Srbija.

Ona je kazala da će druga faza o unutrašnjem dijalogu o Kosovu početi čim radna grupa počne da radi.

Dodala je da će se prvo praviti planovi o organizovanju događaja širom Srbije.

- Druga faza dijaloga počinje sa radnom grupom kada budemo usaglasili kalendar i mesta i sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i organizacijama koje žele da učestvuju u njemu, rekla Ana Brnabić.

Vučić je 12. septembra rekao da od oktobra kreće nova faza unutrašnjeg dijaloga oko Kosova i zamolio Vladu Srbije da pomogne u koordiniranju pojedinih skupova. Premijerka je šest dana kasnije najavila formiranje radne grupe koja će logistički podržati predsednika Vučića i sve građane koji žele da učestvuju u dijalogu.

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

#Kosovo

'