AKTUELNO

Snimak na kojem bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas predstavlja projekat muzičke fontane na Slaviji 2014, a sada ga ktitikuje, pokazuje vrhunac licemerja politike koju vode on i njegovi saradnici, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem Đilas, u okviru kampanje za beogradske izbore 2014. godine, predstavlja novinarima projekat muzičke fontane na Slaviji koja izgleda gotovo istovetno kao ova koja je pre nekoliko meseci napravljena.

- To je vrhunac licemerja koje Dragan Djilas pokazuje i njegovi, koji su radili sa njim. Jednog dana su imali predlog da se napravi ta muzička fontana. A mi smo je napravili i to za duplo manju cenu, nego što su oni planirali da ta fontana košta. Napravili smo prelepu fontanu koja je deo trga Slavija i oni to sada kritikuju - rekao je Mali.

Podseća da je Đilas ostavio veliki dug i doveo Beograd do bankrota.

- Mi stojimo iza onoga što kažemo i sva obećanja koja sam dao smo i ispunili, dovođenje Ikee u Beograd, izgradnja Hiltona koja se završava, izgradnja tržnog centra u Rajićevoj koji je otvoren, Beograd na vodi i drugo...Svako obećanje smo ispunili" dodao je. Sa druge strane, oni koji nisu uspeli da nešto da urade - krive drugog i još kritikuju, dodaje Mali.

- Mislim da Beograđani vide i znaju šta je Djilas uradio i obećavao i šta nije uradio, kao i da vide rezultate koje smo mi napravili u poslednjem periodu - dodao je.

Na pitanje kako komentariše to što se na snimku vidi i funkcioner DS Balša Božović, koji je sada jedan od najglasnijih kritičara fontane, Mali kaže da je Božović na tom snimku bio ponosan, a sada se pravi kao da je fontana "pala sa Marsa i ne zna ništa o tome".

Mali ističe da su ti isti nekada govorili i o Beogadu na vodi kao snu velikog broja Beograđana, ali da ništa nisu uradili po tom pitanju.

- Ponosan sam šta smo mi uradili, od fontane do rekonstrkcije velikog broja ulica, kilometara kanalizacionih i vodovodnih cevi koje smo postavili i asfalta koji smo uradili. Tako da ako je politika DS i Božovića da kritikuju onda bar treba da budu dovoljno pametni da ne kritikuju njihove ideje koje smo mi uradili - naglasio je Mali.

U snimku koji je uzburkao javnost, pojavljuje se Božović, koji je u više navrata kritikovao sadašnju gradsku vlast zbog izgradnje fontane.

- Projekat je prelep, ubrzava protočnost saobraćaja na Slaviji, pravimo fontanu koja je i muzičkih i svetlosnih efekata - obećao je tada Beograđanima Đilas.

Đilas na snimku objašnjava da su pripremne radnje za rekonstrukciju Slavije završene, te da su sredstva obezbeđena kroz kredite EBRD-ija.

- Želimo da pokažemo kako bi Slavija za godinu dana izgledala i kako će izgledati 16. marta kada građani daju poverenje onima čije radove i dela mogu da dotaknu golim rukama - govorio je Đilas za vreme kampanje za beogradske izbore 2014. godine.

#Dragan Đilas

#Fontana

#Siniša Mali

'