AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je danas da je Vlada donela odluku o povećanju dnevnica pripadnika Vojske Srbije sa 800 na 1.100 dinara.

Sindikat odbrane Srbije i Granski sindikat uprave, pravosuđa, odbrane i policije pozdravili su danas, u odvojenim saopštenjima, odluku Vlade Srbije o povećanju dnevnica pripadnika Vojske Srbije sa 800 na 1.100 dinara.

Sindikat Odbrane pohvalio je zalaganje Ministarstva odbrane i Vlade Republike Srbije, kao i Predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je insistirao da se zahtevi, koji su plod socijalnog dijaloga Sindikata odbrane Srbije i Ministarstva odbrane, ispoštuju.

Kako kažu, nastaviće kontinuiranu borbu za poboljšanje materijanog i statusnog položaja zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije putem inicijativa i predloga Ministarstvu odbrane, Vladi i Predsedniku Republike Srbije.

Granski sindikat navodi da je u okviru dijaloga koji se vodi po velikom broju otvorenih tema ispoljen visok stepen razumevanja i spremnosti na saradnju dveju strana.

- Kao produkt konstruktivnih razgvora došlo je do dodnošenja odluke o povećanju visine dnevnica za rad na terenu sa 800 na 1100 dinara koju je Ministarstvo odbrane predložilo Vladi i koja je doneta na nedavno održanoj sednici - navode iz tog sidikata.

Dodaju da je doneta i odluka o isplati solidarne pomoći od prosečne zarade za sve pripadnike VS u slučaju rođenja dece, kao i odluka kojom je omogućeno refinasiranje stambenih kredita u drugim bankama po, kako kažu, njihovoj inicijativi.

Taj sindikat pozdravlja "pozitivna dešavanja i donete odluke kao i najavu povećanja plata zaposlenih u sektoru bezbednosti".

#Aleksandar Vulin

#Plata

#Povećanje

'