AKTUELNO

On je pozvao raseljene da masovno dođu na KiM i glasaju na lokalnim izborima ističući da od snage Srpske liste zavisi i to kojim će se intenzitetom i na koji način rešavati njihovi problemi.

Potpredsednik kovsovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas u Kraljevu sa interno raseljenim licima sa KiM i poručio da će se boriti za povratak svake srpske porodice.

Jevtić je, takođe, pozvao raseljene da masovno dođu na KiM i glasaju na lokalnim izborima ističući da od snage Srpske liste zavisi i to kojim će se intenzitetom i na koji način rešavati njihovi problemi.

- Jako je važno da Srpska lista koja je, inače, na poslednjim parlamentarnim izborima dobila podrški 90 odsto izašlih, nastavi sa jedinom ispravnom politikom. Mi nismo tu da bi bili popularni već da bi rešavali životna pitanja i životne probleme i koristim i ovu priliku danas da pozovem sve raseljene da 22. oktobra dođu i glasaju na Kosovu, jer će na taj način dati glas za povratak i za opstanak - istakao je Jevtić.

Sastanku je prisustvovalo oko 40 raseljenih, kojima je Jevtić preneo uveravanje da će se boriti za svakog Srbina i za svaku srpsku porodicu da se vrate na KiM.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, a Jevtić je rekao da je došao u taj grad kako bi na direktan način saslušao probleme raseljenih i pružio informacije i odgovore oko pitanja koje se odnose na mogućnosti povratka raseljenih na KiM.

- Na odluku o povratku raseljenih pored bezbednosti u nekim sredinama utiče i pitanje ekonomije. Nama je cilj i to sam u razgovoru sa raseljenima rekao da svaku srpsku porodicu koja se raselila, na Kosovo vratimo i u ovom trenutku u skladu sa strategijom koju Ministarstvo za zajednice i povrtak ima, taj povratak može da bude svuda tamo gde te porodice žele - rekao je ministar.

Kaže da sve koji na povratku rade, generalno, muči prodaja srpske imovine.

- Gledamo da nađemo rešenja zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom i da imovinu koja se prodaju Srbi zajedno sa Crkvom otkupljujemo, jer su ta imanja u onim sredinama u kojima je teško živeti - rekao je Jevtić.

Na sastanku je ministar konkretno odgovorio na nekoliko zahteva raseljenih koji su tražili rešavanje njihovog stambenog pitanja kako bi se vratili na KiM, navedeno je u saopštenju.

#Dalibor Jevtić

#Izbori

#Kosovo

#Srbija

'