AKTUELNO

Liberalno demokratska partija je opozicija i vlasti i opoziciji, poručio je danas predsednik te partije Čedomir Jovanović ne isključujući mogućnost da sarađuje sa svakom strankom, iz vlasti ili opozicije, ukoliko imaju zajedički cilj za rešavanje problema.

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da nema razlike između vladajućih i opozicionih stranaka, osim što su jedne na vlasti, a druge nisu.

Stefanović: Ponudićemo program, ne pojedinca za gradonačelnika

Lider LDP smatra normalnim da ta stranka bude opozicija pokretu Dveri, čiji čelnik Boško Obradović, nakon nedavnih parlamentarnih izbora u Nemačkoj, čestitao desničasrkoj Alternativi za Nemačku na ulasku u Bundestag.

"Nije normalno da neko slavi uspeh nacista u Nemačkoj i njihov ulazak u Bundestag povezuje sa uspehom svoje politike u Srbiji", istakao je Jovanović.

Obradović je, kaže, čestitao stranci čiji lideri voze automobile sa registarskim tablicama "Adolf Hitler", i koji kažu da je Holokaust mit. "Naravno da sam opozicija tome", poručio je.

LDP je, rekaoje Jovanović, opozicija i Pokretu slobodnih građana, Saše Jankovića jer ne može da se saglasi sa njihovom politikom prema društvu.

Upitan da prokomentariše da li je opzicija i SDS-u Borisa Tadića, Jovanović kaže:

"Ako mi nađete gde je SDS, moći ću da odgovorim na to pitanje".

#LDP

#Opozicija

#Čedomir Jovanović

'