AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera, rekao je da se njegov medij bavio istraživanjem šta će da se dogodi posle, kako je rekao, povampirenja, tajkunske politike u Srbiji, posle ukidajuće presude gazdi DDelte Miroslavu Miškoviću.

-Mišković je u prvostepenoj presudi bio osuđen na pet godina zatvora zbog milionske utaje poreza. Zbog toga što je oteo neke pare od naše dece, svih nas, naših bolnica, naših vrtića, naših škola i prisvojio sebi. Onda je ta presuda došla na apelacioni sud. Pazite sad, apelacioni sud koji u 99 odsto slučajeva ili preinači presudu prvostepenog suda ili je ukine. Sada donosi odluku da se proces vrati na početak. To je “najkukavičkija” odluka, rekao je Vučićević i dodao:

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

- Kažu nije dozvoljeno komentarisati sudske presude, ja ne komentarišem sudsku presudu, jer nisam pravnik, advokat ili sudija, pa da kažem jeste on kriv ili nije kriv. Samo ukazujem na jednu veliku nelogičnost i na prostu stvar da ako ste vi vrhovni sudija, sudija apelacionog suda, imate veće sudija, gde bi trebalo da budu najumnije sudije, onda oni kažu ovde ima nekih proceduralnih propusta i ovo vratite na početak. Zašto? Akjo ima dokaza, onda neko ko je predmet te tužbe, tog suđenja, treba da odgovara i treba da ide u zatvor, i treba da plati finansijsku kaznu. Ako neko ko je predmet tog spora nije kriv, onda treba da se ukine presuda.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Vučićević ističe da je očigledno da u ovom predmetu nije bilo elemenata za oslobađanje, ap se išlo na to da se proces vrati na početak.

-Saša Janković sad izlazi i kaže Mišković je politička žrtva. Kakva politička žrtva? Čija politička žrtva? Pravi se namerna zamena teza gde je žrtva onaj koji je učestvovao u najdivljačkijoj privatizaciji u ovoj zemlji, žrtva je crni junak tranzicije Srbije, koji se obogatio dok je ova zemlja osiromašila. Dakle, on je politička žrtva, a mi smo nekakvi valjda nasilnici. Mi građani Srbije. Zašto se sve to radi? Pa zato da bi se na vlast vratili oni kojima država služi kao lični servis, za lično bogaćenje koji su od 2000. do 2012. pokazali kako rukuju i šta rade sa državom, i kako bi da rade sa državom – naveo je glavni urednik Informera.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Prema Vučićevićevim rečima, Vučić je na vest oko ukidanja presude Miroslavu Miškoviću reagovao poput većine građana i dobijen je odgovor, kako je rekao, odgovor pravne države i da će u Srbiji konačno jednom zauvek pokaže i dokaže ko je biznisme, poslovna elita, a ko je lopov.

-Jednom zauvek je potrebno da se zna ko je opljačkao državu, a ko je elita. To je neophodno, neophodno za funkcionisanje države Srbije. Za funkcionisanje svih nas. Mi moramo da znamo ko je od ovih ljudi koji izigravaju poslovnu-političku-ekonomsku elitu zapravo lopov, ko je učestvovao u pljački Srbije. Tek kada budemo to znali možemo da govorimo da živimo u državi koja je pravna država. Naši sagovornici u vrhu tužilaštva i policije kažu nam da se završavaju vrlo ozbiljne istrage nekih privatizacija i nekih trange-frange odnosa i nekih pljački državne imovine neposredno posle 2000, ai i pre 2000. godine. Očekuje se najdalje pre Nove godine krupna hapšenja, najkrupnijih zverki u Srbiji – istakao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

#Miroslav Mišković

#Srbija

'