AKTUELNO

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da je moguće da će beogradski izbori biti u decembru, ali nije isključio mogucćnost da budu i kasnije.

Stefanović je rekao da će SNS Beograđanima ponuditi program, a da neće isicati pojedinca za gradonačelnika.

Kako kaže stav je Gradskog odbora SNS, čiji je on predsednik, bio da se na beogradske izbore ide u decembru.

"Moguće je da budu u decembru, moguće i kasnije. Drago mi je što Beograd danas ide napred", rekao je Stefanović i dodao da u Beogradu danas ima 111 aktivnih gradilišta, a da je za vreme vlasti Dragana Đilasa grad zadužen za 1,2 milijarde evra, dok je sada dug smanjen za 500 miliona evra bez kredita.

Ljajić: Beogradski izbori izazov, ujedinjena opozicija utopija!

Upitan da li se zna ko je kandidat za gradonačelnika on je rekao da do toga još nisu došli, već da hoće prvo građanima da ponude program.

"Zakon propisuje da morate da imate listu i na njoj će se naći kandidat za gradonačelnika. To će biti ozbiljan tim ljudi", naglasio je Stefanović.

Zabrinut je, kaže, što vidi često "povampirenje tajkunske slike" kakva je bila ranije.

"Brzo se tajkuni udruže, hoće Beograd da vrate na staro. Uveren sam da građani Beograda to neće dozvoliti", istakao je on.

O mogućoj rekonstrukciji vlade i novim izborima kaže da tačno zna iz kojih krugova te informacije dolaze, ali da oni žele da se posvete poslu.

"Vidim sada sudske presude koje se donose, neka vrsta tajkunske sinergije koja se vraća. Neću da komentarišem presudu Miškoviću, sačekajmo da sud donese odluku. Beograđani, građani Srbije neće dozvoliti ponovni povratak tajkuna jer tu ništa nije bilo dobro za Srbiju već samo za tajkune", zaključio je Stefanović.

#Beograd

#Gradonačelnik

#Nebojša Stefanović

'