AKTUELNO

Sjajno je što su se zemlje Otvorenog Balkana udružile i zauzele zajednički stav, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK predsednik društva lobista Srbije Nenad Vuković

Predsednik društva lobista Srbije Nenad Vuković, rekao je da lobiranja ima više nego ikada, kako kaže, čini mu se ponekad da čita neki dobar lobistički roman, ali i dodaje da mu se dopada što Srbija nije neki sporedni, niti negativni lik u tom romanu.

- Činjenica je da je region nastupio jedinstveno prema Samitu, i da su zemlje Otvorenog Balkana zauzele zajednički stav i podržale jedna drugu - rekao je Vuković.

Kako kaže, pored svega, ovo se dešava u ekonomski teškom trenutku za region, pa je, dodaje, dobro što ćemo jedni drugima biti podrška.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ujedinjeni ste vidljiviji i na političkom planu. Videli smo kako su sastanci prošli - rekao je Vuković.

Kada je stanje u Ukrajini u pitanju, kaže da ga brine što je posredi sudar dve maksimalističke strategije.

- Ne vidi se logistički plan B. Potpuno je jasno da ni jedna ni druga strana neće ostvariti svoj maksimalni program - rekao je Vuković.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinar "Večernjih novosti" Dragan Vujičić, komentarišući Samit u Briselu kao i dešavanja na međunarodnoj političkoj sceni, rekao je da Srbija mora da se uzda u svoje snage, da se koncentrišemo na svoj region, svoj Balkan, dodaje da se pokazalo vrlo mudro što nismo izabrali novu Vladu, što čekamo da vidimo razvoj događaja.

- Moramo sačekati predstojeće razgovore između NATO-a, odnosno Amerike, EU i Ukrajine, da vidimo šta će biti. Vidimo da se već kopaju rovovi, koje su čije crvene linije. Veliki su pritisci, moramo da sačekamo da vidimo šta će se dešavati. Mi ne treba da se mešamo, treba da se držimo svoje politike - rekao je Vujičić.

Autor: