AKTUELNO

Lažne optužbe na račun nepostojeće sprege između političkog i policijskog rukovodstva Novog Sada i kriminalnog miljea koje je izneo bivši gradonačelnik Bora Novaković, koji je gradom upravljao u vreme kada su u našoj zemlji izvršene sramne privatizacije, a privredna aktivnost u Novom Sadu zamrla nanose ogromnu štetu ugledu Novog Sada i njegovih građana i za svaku su osudu, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da je Vučević od Novog Sada napravio regionalni ekonomski razvojni centar, ostvario najveći budžet u gradskoj istoriji, pokrenuo više stotina projekata i, zajedno sa saradnicima, od njega napravio prestonicu evropske kulture.

- Predsednik Aleksandar Vučić je svojim ličnim zalaganjem doveo toliko stranih investitora u Novi Sad koliko svi njegovi prethodnici nisu uspeli zajedno, a rezultati njegove borbe protiv organizovanog kriminala dokaz su da sa istim ne da nije u sprezi, već mu nemilosrdno čupa korenje širom zemlje, uključujući i Novi Sad - istakao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige smatra da Novakoviću i njemu sličnim najviše smeta to što je Novi Sad u poslednjih deset godina ponovo postao Srpska Atina.

- Smeta im rodoljublje Novog Sada i Novosađana, smeta im što je gradska vlast pokazala pravi duh Vojvodine koja poštuje i voli sve svoje građane, ali se i ne stidi svog Srpstva. Ekonomske rezultate postignute u Novom Sadu više niko i ne osporava, jer je argumente protiv njih nemoguće naći - zaključio je Đurđev.

Autor: