AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je tokom deset godina, koliko je bio predsednik Gradske opštine Novi Beograd, nalazio zajednički jezik o rešavanju lokalnih problema sa svim strankama, i da i sada namerava da sa opozicijom razgovara o zajedničkim temama koje se tiču Beogradjana.

Šapić je za televiziju Hepi rekao da nalaženje zajedničkih tema sa opozicijom o rešavanju lokalnih komunalnih problema nema veze sa nečijom opredeljenošću da li je ili nije za uvođenje sankcija Rusiji, ili u vezi sa stavom da li je u Srebrenici počinjen genocid.

Govoreći o medijima, Šapić je naveo da je gostovao i u medjima koji su potpuno "antivladini ali se trude da budu objektivni", ali i da neće da ide "na medijsko klanje", odnosno da neće ići u medije "koji vrše kampanju" protiv njega i protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kazao je da će odgovoriti na svako pitanje medija kada ima svedoka, i kada "još neko snima", da mu ne bi "sekli" izjave.

Povodom planova za prve korake koje će preduzeti kao gradonačelnik Beograda, Šapić je rekao da je "prva i najvažnija stvar" sređivanje gradske autobuske stanice, i priprema za predstojeću jesen i zimu.

Istakao je da bi kao gradonačelnik "voleo da da svoj pečat" kao "autentični original", ali i da ima sličnosti sa Brankom Pešićem, po tome što je i on za gradonačelnika Beograda izabran nakon što je prethodno bio predsednik jedne gradske opštine.

Autor: