AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov ocenio je večeras da advokat Miroslava Miškovića, Zdenko Tomanović, može ravnopravno da se takmiči sa svojim klijentima, tajkunima i kriminalcima, u lažima i prevarama.

Jovanović je povodom izjave Tomanovića da je očkivao oslobađanje svog klijenta, istakao da Mišković nije oslobođen, već je odlukom suda predmet njegovog kriminala vraćen na prvostepeni postupak.

- Zdenko Tomanović, tajkunsko čedo, poznat je po tome što bi za 500 evra uradio bilo šta, a ne samo lagao i obasipao građane tajkunskim fantazijama - naveo je Jovanov dodajući da bi se "Tomanović za dodatnih 500 evra pojavio na bilo kojoj televiziji i bez problema pričao kako je rođen na Marsu".

- Poručujem i svima ostalima koji direktno ili indirektno učestvuju u tajkunskim lažima i fantazijama da uzalud ponavljaju neistine, Miroslav Mišković nije oslobođen već je odlukom suda predmet njegovog kriminala vraćen na prvostepeni postupak - istakao je Jovanov.

Tomanović je ranije danas  rekao da je očekivao da Apelacioni sud ukine osudujuću presudu njegovom klijentu, kao i da "potvrđivanje oslobađajuće presude u odnosu na takozvanu aferu 'putarska preduzeća' pokazuje da je proces protiv Miškovića, kako smatra, bio politički motivisan.

Apelacioni sud u Beogradu danas je pravosnažno oslobodio vlasnika Delta holdigna Miroslava Miškovića od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, dok je ukinuo deo prvostepene presude kojom je bio osuđen na pet godina zatvora i osam miliona dinara, zbog optužbi da je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.

Istim rešenjem, Apelacioni sud je naložio da mu se ponovi postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu za utaju poreza zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, povrede Ustava Srbije kao i Evropske konvencije o ljudskim pravima.

#Milenko Jovanov

#Miroslav Mišković

'