AKTUELNO

Predsednik Srbije se obratio medijima neposredno pred početak sastanka lidera EU i zemalja Zapadnog Balkana.

Lideri EU 27 sastaju se danas na dvodnevnom samitu u Briselu kome će prethoditi sastanak šefova država i vlada EU i zemalja Zapadnog Balkana.

Sastanak lidera EU i šest partnera sa Zapadnog Balkana počinje u 9 i 30 sati u zgradi Evropskog saveta, a Srbiju će predstavljati predsednik Republike, Aleksandar Vučić.

On se pre sastanka obratio medijima.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik je izjavio da nije uplašen zbog pritisaka i da su prošla vremena u kojima slobodne i nezavisne države neko može da ucenjuje ili pritiska.

- Mi smo ovde došli kod prijatelja. Verujem u evropsku budućnost Srbije i regiona, zajedno sa sa našim prijateljima iz regiona borićemo se za tu evropsku budućnost, ali poštujući sebe i verujući da zajednićki možemo mnogo toga da uradimo - rekao je Vučić i dodao:

To da smo uplašeni, da smo mi mnogo mali, a neki mnogo veliki, to ostavite za nekog drugog, to su priče za malu decu. I davno su prošla ta vremena.

Na pitanje da li je Severna Makedonija uplašena, Vučić kaže:

Severna Makedonija je za nas bratska i prijateljska zemlja, i sve što osećate vi u Skoplju, kao da osećamo mi u Beogradu. Mi ništa od vas ne očekujemo, niti tražimo, već samo hoćemo da ubrzano razvijamo naše bratske odnose i verujem da ćemo uvek, i na evropskom putu i na svim drugim, biti zajedno.

Foto: TV Pink Printscreen