AKTUELNO

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obratio se javnosti i odgovorio na sve optužbe koje je na njegov račun iznela Dijana Hrkalović.

Podsetimo, posle intervjua bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović, u kojem ga je imenovala kao glavnog „krivca“ za niz državnih afera, Stefanović je rekao da će u narednih 48 časova odgovoriti na optužbe.

Hrkalović je, između ostalog, rekla da je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića štitio lično Nebojša Stefanović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ne želim da bilo ko moje ime provlači kroz blato i da me dovodi u bilo koju vezu sa kriminalcima, jer niti sam kriminalac, niti sam izvršio neko krivično delo, a pogotovu nisam zaverenik protiv predsednika Vučića kog pratim u politici već 20 godina - započeo je Stefanović svoje obraćanje.

Zatim je želeo i da objasni kako se po njegovim rečima vrši ogroman pritisak na institucije, pa je kao jednog od aktera naveo advokata Dijane Hrkalović, Vladimira Đukanovića.

Foto: Privatna arhiva

Radi se o čoveku koji je nekoliko godina advokat i u tom periodu se bavio pritiskom na naše institucije, a to radi i danas, i to sa pozicije političara. On se u isto vreme nalazi u svim ulogama. Đukanović u TV emisije ne dolazi kao advokat, već kao politički funkcioner, koji to koristi kako bi branio svoje klijente - nastavio je Stefanović.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Govoreći o optužbama Dijane Hrkalović, Stefanović je kazao kako je ona o njemu u proteklom periodu iznela bujicu laži, kao i da tu nema ni trunčice istine.

Dijana Hrkalović je u prethodnim danima iznela bujicu laži i o meni i o događajima iz prošlosti i vrlo je jasno da u onome što govori nema ni trunčice istine - kaze Stefanović.

Foto: Privatna arhiva

Stefanović tvrdi i kako se sve promenilo kada je ovaj slučaj preuzeo advokat Đukanović, ali i da je krucijalna stvar bilo to što nisu dostavljene poruke tužiocu nakon veštačenja Veljka Belivuka kada se on dopisuje sa jednim službenikom na visokoj funkciji.

Foto: Printscreen YouTube/Objektiv TV

On je bio u vrlo bliskim, rekao bih intimnim odnosima, sa Dijanom Hrkalović. Dijana Hrkalović prenosi poruke Belivuku, pozdrave Belivuku, a njen vrlo bliski, rekao bih intimni prijatelj, ima različita viđenja i dopisuje se sa njim. Ja tražim od Tužilaštva da objavi te poruke i da se vidi ko je imao interes, a verujem Dijana Hrkalović, da sebe zaštiti. Ona je na suđenju priznala izvršenje ovog dela, verovatno po savetu svog advokata - nastavio je Stefanović.

Ministar odbrane priča u nastavku i kako Dijana Hrkalović nije prijavila da je bila, kako on priča, na letovanju sa jednim vođom Kavačkog klana i vođom navijača Partizana sa Karaburme.

Foto: Privatna arhiva

I čovekom koji je sa njom bio tada u vrlo bliskim odnosima, taj čovek joj se pridružio na tom letovanju o čemu postoji dovoljno dokaza, iako ja nisam u to vreme imao bilo kakav podatak da je ona počinila neko krivično delo, nisam mogao da dozvolim da nastavi takva osoba da radi u MUP-u i ona je morala da ode iz MUP-a. - priča Stefanović.

Stefanović u nastavku priča i kako je Dijana Hrkalović imala sve vreme, prema njegovim saznanjima, komunikaciju sa kriminalcima, a spomenuo je i komunikaciju sa Darkom Elezom preko "Skaj" telefona za koji je istakao da nikada nije posedovao.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ona je sve vreme, nažalost ja nisam imao dovoljno informacija, imala komunikaciju sa različitim kriminalcima, imala veze sa njima i naravno ko zna šta razmenjivala. Da bi došli do potpune istine, biće vrlo važno da naši državni organi daju odgovore na pitanja da li je Dijana Hrkalović imala telefonsku komunikaciju sa Darkom Elezom, ali i da kažu da li je posedovala "Skaj" telefon, da li je razmenjivala glasovne poruke sa Elezom. Ja nikada nisam imao "Skaj" telefon i mogu to otvoreno i javno da kažem - izjavio je Stefanović u svom obraćanju.

On je rekao i kako potpuno veruje u naše institucije i da će do kraja biti rasvetljeno ko je koristio "Skaj" telefone i ko je bio saradnik kriminalnih grupa. Istakao je i da je važno da se sazna ko se krije iza imena "Šerif".

Ko je lice koje opisuje Bojan Hrvatin? U ovom trenutku zaštićeni svedok protiv Belivukove grupe. On kaže da je bio izvesni Papić, čovek visokih zalizaka sa naočarima, koji je sa njima održavao komunikaciju sa "Skaj" telefonima. Može biti da je to isti onaj Papić koji je 24. decembra 2020. godine išao u bunker kod Veljka Belivuka da mu nosi informacije da se sprema policijska operacija protiv njega - nastavlja Stefanović.

Autor:

#Nebojša Stefanović