AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uručio je danas Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena, dodeljen Ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, zastavniku prve klase Saši Radojeviću povodom obeležavanja 23. godišnjice od završetka bitke na Košarama.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Pripala mi je čast da Vam u ime predsednika Vučića uručim odlikovanje za sve ono što ste uradili kao zamenik komandanta karaule „Košare“ u najtežim trenucima za našu zemlju zajedno sa svojim vojnicima iz graničnog bataljona. To je nešto na šta je Srbija ponosna i što neće zaboraviti, zbog  čega Vam je predsednik i dodelio Orden. On ide u prave ruke i zaista mi je drago da u našim redovima imamo tako hrabrog čoveka  – rekao je ministar Stefanović, koji je istakao da je ponosan što danas glasno govorimo o bici na Košarama i dičimo se našim herojima, za razliku od nekih ranijih vremena.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Zastavnik Radojević zahvalio se predsedniku Vučiću i ministru Stefanoviću na dodeljenom odlikovanju, ali, kako je rekao, pre svega zato što cene i poštuju bitku na Košarama, kao i žrtvu koju su dali oni koji su na Košarama poginuli.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Ovo nije orden koji sam ja lično zaslužio, ovo je orden koji smo svi zajedno zaslužili u borbi i zaista mislim da će se njemu obradovati svi učesnici bitke na Košarama – rekao je zastavnik Radojević, koji je kao zamenik komandira karaule „Košare“ sa svojim vojnicima bio svih 67 dana na položaju od početka do završetka ove herojske bitke.  

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Današnjem uručenju Ordena prisustvovali su pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević i zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Dejan Pajić.