AKTUELNO

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić saopštio je danas da su obducenti iz Sarajeva i Hamburga uzeli uzorke za patološku-toksikološku analizu radi definitivnog rasvetljavanja uzroka smrti njegovog oca Muamera Zukorlića.

On je na društvenim mrežama naveo da je uzimanje uzoraka uradjeno nevezano za proces Višeg tužilaštva u Novom Pazaru i da testiranje u Sarajevu i Hamburgu finansira porodica.

"Ono što jeste tačno da su u dokumentima Tužilaštva imali samo status posmatrača. Zato tužilaštvo službeno ne zna ništa o tome dok im ne dostavimo rezultate. Razlog su ograničenost zakonskih regulativa Republike Srbije", napisao je Zukorlić.

On je dodao da bi, po zakonima Srbije, medjunarodnim veštacima bilo dozvoljeno samo u drugom stepenu da vrše uzimanje uzoraka.

"Mi kao porodica ne bismo dozvolili da se radi novo iskopavanje rahmetli muftije. Niti smo dozvolili da se sve završi samo na rezultatima iz Niša", naveo je Zukorlić.

Lider SPP je osudio ponašanje "pojedinih internet medija koji donose zaključke i osude pre nego saslušaju sve relevantne strane".

Radiju Sto plus je u istražnim organima ranije u toku dana nezvanično rečeno da su u sklopu istrage o utvrdjivanju uzroka smrti Muamera Zukorlića medjunarodni stručnjaci imali status posmatrača i da nisu uzimali uzorke za analizu.

Autor:

#Usame Zukorlić