AKTUELNO

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da se ne oseća kao trojanski konj, kako se navodi u navodnim dokumentima evropskih obaveštajnih službi, ali da se ponekad oseća kao magarac kad vidi šta je sve uradio i žrtvovao.

Evropski obaveštajci su se nedavno navodno bavili ulogom predsednika SSP Dragana Đilasa na političkoj sceni, a kako je Radio slobodna Evropa prenela navode iz tih navodnih dokumenta evropskih obaveštajnih službi, postoje indicije o "zakulisnoj saradnji sa Vučićem i njegovoj ulozi trojanskog konja koji izaziva razdor među opozicionim strankama i već neko vreme ih slabi".

Đilas je povodom te "optužbe" rekao da se ne oseća kao trojanski konj, ali da se ponekad oseća kao magarac.

- O tome se priča u delu javnosti koja smatra da je to bitna stvar. Ja se ne osećam kao trojanski konj, ali se ponekad osećam kao magarac, kada vidim šta sam sve uradio i šta smo žrtvovali, da bi sada o nama tako govorili. Mogu da kažem i da je magarac tvroglava životinja, i pametna, može mnogo da nauči. Ja sam mnogo naučio i videćete kako izgleda ta nauka koju smo stekao - rekao je gost N1.

Bolje bi bilo da je SSP išla sama na izbore

Takođe, kako je istakao Đilas - Stranka slobode i pravde bi imala više poslanika i odbornika da je na izbore išla samostalno.

- Stranka kojoj ja predsedavam ima preko 10.000 članova. Da smo sami izašli, imali bismo preko 20 poslanika u republičkom parlamentu, a i u gradskom preko 20 i nešto. Bila nam je važnija Srbija, ideja, da se promeni ova vlast, svega smo se odrekli, sve smo prihvatili da bismo došli do ujedinjenja opozicije - rekao je Đilas za N1.

Bez saradnje sa Narodnom strankom

- Četiri godine ne kažem nista loše ni o kome u opoziciji, ali od sada u subotu, kada je Izborna skupština SSP-a, neće više biti ni potreban, ni dovoljan uslov da sarađujete sa nama samo ako ste protiv Vučića, biće potreban, ali ne i dovoljan. Od vašeg ponašanja, od vaših stavova i programa, gospodo, zavisi da li ćemo sarađivati. Ja ne pretim, kažem vam iskreno, to je obećanje, sarađivaćemo sa svakim ko nam je programski blizak, nećemo sa Narodnom strankom sigurno, i sa još nekima koji su pokazali nekorektno ponašanje u ova dva meseca - izjavio je Đilas.