AKTUELNO

Obdukcijski nalaz je pokazao da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, saopšteno je iz tužilaštva.

Kako prenose mediji, Zavod za sudsku medicinu u Nišu dostavio je Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru objedinjeni nalaz i mišljenje zajedno sa nalazom i mišljenjem Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad u kojem je navedeno da izmerene vrednosti koncentracija toksičkih metala i metaloida u uzorcima se nalaze u okviru normalnih vrednosti za ove vrste uzoraka i ne predstavljaju neposredan ni posredan uzrok akutne i hronične intoksikacije i time nisu uzrok smrti sada pokojnog Muamera Zukorlića, te da je uzimajući u obzir celokupnu medicinsku dokumentaciju  i obdukcioni nalaz smrt prirodnog porekla te da je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funckije i sledstevnog prestanka rada srca na terenu od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca.

Elma Elfić, muftijina druga supruga objavila je na svom Instagram nalogu da su poznati rezultati obdukcije.

- Danas, izveštajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca - napisala je Elma.

Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voleti

Obdukcija tela Zukorlića, uz prisustvo domaćih i stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i Nemačke, obavljena je 6. maja na Odeljenju patologije i sudske medicine novopazarske Opšte bolnice nakon što je ranije tog dana eskhumirano iz groblja u njegovom rodnom selu Orlje kod Tutina.