AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Petar Petković rekao je da nije slučajno Miroslav Aleksić izabrao da napadne Srpsku listu baš u danima kada njenim čelnicima stižu policijski pozivi i optužnice iz Prištine zato što su zajedno sa svojim narodom branili pravo na slobodu kretanja i svoja legitimna prava.

- Ponovo se ovim tempiranim napadima Aleksić sa svojim gazdom Vukom Jeremićem stavio u službu Aljbina Kurtija, želeći da mu iz sve snage pomogne da zatre srpski otpor na prostoru Kosova i Metohije - rekao je Petković i dodao:

- Očigledno su Jeremiću presušili strani izvori prihoda i finansiranja, pa sad traži novog gazdu u čiju bi se službu stavio, ali preko leđa i muke srpskog naroda sa KiM, napadajući one kojima su svakoga dana glave u torbi zajedno sa našim narodom u pokrajini.

Petković je upitao da li zato Aleksić ne sme da pomene nijedan incident kojem su izloženi Srbi na KiM od dolaska Aljbina Kurtija?

- Da li zato Aleksić ne sme da kritikuje vlasti u Prištini, nego udara na Srpsku listu? Nisu Srbi sa Kosova i Metohije zaboravili kako su se Jeremiću zahvaljivali u Prištini jer im je na tacni isporučio međunarodnu verifikaciju jednostrane secesije postavljajući katastrofalno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde - istakao je Petković i dodao:

- Dok je njegov gazda Vuk Jeremić u Njujorku pušio najskuplje tompuse i baškario se po najskupljim hotelima, dotle su Srbi sa Kosova i Metohije stradali pod udarima albanskih ekstrimista.

Petković je rekao, zato neka Miroslav Aleksić zajedno sa svojim gazdom Vukom Jeremićem ne obećava zaštitu Srbima sa Kosova i Metohije jer dok su se oni o njima „brinuli“, Srbe su proterivali puškama i vatrom sa njihovih vekovnih ognjišta.

- Koliko god se Aleksić sa Jeremićem trudio da pomogne Kurtiju u razbijanju srpskog jedinstva na prostoru Kosova i Metohije, to mu neće poći za rukom i nema tog bureka koji će na KiM pojesti, ni fotografije koju će objaviti koja će naterati narod da zaboravi na sve izdaje koje su im servirali Jeremić i njegovi poslušnici - istako je Petković i zaključio:

- Zato bi Aleksiću bolje bilo da je u Gračanici klekao i pokajao se za sve muke koje su naneli srpskom narodu na KiM, umesto što pokušava da na njima ponovo politički profitira.

#Petar Petković