AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović reagovao je danas na izjavu lidera PSG Saše Jankovića koji je rekao da će spasiti Vučića da ne prođe kao Čaušesku.

Đukanović smatra da su ove izjave Jankovića "veoma zanimljive" i da dokazuju njegove tvrdnje da se radi o jednom čoveku koji očigledno ima problema sa zdravorazumskim razmišljanjem.

-Kada neko obično daje takve izjave i najavljuje događaje nisu baš normalni onda za njega kažete da treba da bude hospitalizovan. I ja zaista u ovom slučaju mislim da bi gospodin Janković posle silnih svojih nastupa, od toga što je oterao pola stranke, do toga da toga da uvek daje te neke ekstremističke izjave a posebno sad ovakvu jednu, zaista možda bi trebalo da bude hospitailzovan - naglašava Đukanović.

Kako dodaje, ovakvom izjavom Janković najavljuje određene nerede, jer svi znaju kako je Čaušesku bio skinut.

Đukanović kaže da je Janković dao pokvareno ovu izjavu, i da tu nije samo u pitanju najava nasilja i haosa na ulicama, odnosno "rumunski scenario", već da ima tu još nešto.

- Prvo svi dobro znamo da je Nikolaje Čaušesku bio rumunski diktator i znamo dobro kako je Rumunija živela pod njim , Janković  želi zapravo da Vučića poistoveti sa Čauišeskuom, što naravno ni u jednom slučaju ne može da bude ni uporedivo, niti je tako nešto moguće, tim pre što, recimo da je Janković dao ovakvu izjavu u Čaušeskuovom režimu, njega sutra ne bi bilo - objasnio je Đukanović, ocenivši da tim "ludačkim izjavama" dokazuje da "nije baš normalan".

-Druga stvar je ovde, koju ne smemo da zanemarimo da je Nikolaje Čaušesku smenjen uz pomoć zapadnog faktora koji je finansirao tu revoluciju i nasilje - naglasio je on, što opet Janović hoće da nam naglasi da će zapadne strukture pomoći u rušenju Vučića.

I naravno, treća stvar je, kako ističe, samo nasilje.

-Znamo kako je Čaušesku rušen oružanim sukobom, da su ubijani ljudi, što nam neko najavljuje tu vrstu scenarija i ovde u Beogradu - ocenjuje Đukanović.

Otuda, mora da se reaguje na ovako nešto. Jankoviću je neko rekao da ovo kaže i on je zapravo glasnogovornik određenih ambasada ovde, koje su mu rekle da najavi Vučiću šta bi možda moglo da ga čeka.

Čitavo njegovo reagovanje možete pogledati ovde:

#SNS

#Saša Janković

#Vladimir Đukanović

'