AKTUELNO

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan posetiće Beograd 10. oktobra, što će biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka u Njujorku s turskim predsednikom.

Kako je danas saopšteno iz Predsedništva Srbije, Erdogan je istakao da je neophodno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmene i najavio da bi tokom njegove posete Srbiji trebalo potpisati ugovor o slobodnoj trgovini između dve države.

Pročitajte još: Vučić na "Blumberg global" forumu sa svetskim zvaničnicima! MAKRON poručio srpskom predsedniku: Znam da si veliki lider (FOTO)

Vučić je razgovarao juče u Njujorku sa Erdoganom o odnosima dveju zemalja, ekonomskoj saradnji i predstojećoj poseti turskog predsednika Srbiji, i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

"Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da počnemo novi proces u našim odnosima", rekao je predsednik Vučić, navodi se u saopštenju.

Erdogan je rekao da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana.

"Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvek podržavali vaš evropski put", rekao je turski predsednik. .

#Aleksandar Vučić

#Redžep Tajip Erdogan

#Sastanak

'